Шукати
 
ГОЛОВНЕ МЕНЮ
Про компанію
Продуктова лінійка
Традиційні добрива
Агрохімічний сервіс
Технологічні схеми
Новини та прес-релізи
Статті
Дослідження та результати
Дистриб'ютори
Відео матеріал
Фотогалерея
Сторінка агрохіміка
Сертифікати
Корисні посилання
КОНТАКТИ
03151, Україна, м.Київ,
вул. Михайла Мішина, 3, пов.6

тел. +38 044 244 81 41
тел. +38 044 244 77 27
факс +38 044 244 77 25
www.viteraukraine.com

Регіональні представники:
Центр: +38 050 468 79 00
Південь: +38 050 468 74 68
Пд-схід: +38 050 468 78 97
Захід: +38 050 468 54 68

E-mail:
office@viteraukraine.com
НАШІ ПАРТНЕРИ


















РОЗСИЛКА
Підписатися на розсилку
новин компанії



Підписатись

«Нутрівант Плюс™ гарбузовий» -

унікальне добриво виробництва ізраїльської компанії “ICL Fertilizers”, яке застосовується для позакореневого листкового підживлення культур родини гарбузових

огірки, кабачки, патисони, гарбузи, цукіні, дині, кавуни


6N-16P2O5-31K2О+2MgO+0,5B+ 0,001Cu+0,7Mn+0,1Zn+0,005Мо+ 0,4Fe+Фертівант

 

Позакореневе підживлення «Нутрівантом Плюс™ гарбузовий»

 забезпечує:

  • Підвищення на 10-15% врожайності, поліпшення показників якості плодів культур родини гарбузових
  • Поліпшення споживання біогенних елементів кореневою системою рослин із добрив та із ґрунту на 5-10%.
  • Стимулювання біохімічних процесів, поліпшення процесів обміну та стійкості гарбузових культур до грибкових і вірусних хвороб
  • Усунення різних стресів, зокрема, викликаних обробками засобами захисту рослин
  • Гарантовану високу окупність добрива, де на 1 витрачену гривню можливо отримати 7-15 грн. прибутку

При вирощувані гарбузових культур за сучасними технологіями запорукою успіху є застосування «Нутрівантом Плюс™ гарбузовий», який відповідає фізіології мінерального живлення культур родини гарбузових.

 

Огірки проявляють високу чутливість до таких біогенних елементів.

Чутливість огірків на застосування біогенних елементів (дані різних авторів)

P

Ca

Mg

Mn

B

Cu

Zn

Мо

висока

висока

середня

високий

низька

середня

низька

низька

 

Встановлено, що гарбузові культури, зокрема огірки, у порівняно менше споживають біогенних елементів. Проте інтенсивне споживання мінеральної поживи та їх скоростиглість обумовлюють високі вимоги до збалансованого мінерального живлення. Протягом перших 10-15 днів після появи сходів огірки повільно споживають азот та фосфор, а калій протягом 30 днів. У період інтенсивного вегетативного росту та розвитку генеративних органів огірки інтенсивно поглинають елементи мінерального живлення. Відповідно забезпечення культури огірків та й інших гарбузових культур підсиленим мінеральним живлення у вигляді позакореневих підживлень у критичні фази росту та розвитку є важливим технологічним заходом.

Хімічний склад та фізико-хімічні властивості «Нутріванта Плюс™ гарбузовий»

Показник

Параметри

Азот загальний (N),%

6

Фосфор водорозчинний (P2O5), %

16

Калій (K2O), %

31

Магній (MgO), %

2

Марганець (Mn), %

0,07

Бор (B), %

0,05

Цинк (Zn), %

0,01

Мідь (Cu)

0,01

Молібден (Mo), %

0,005

Залізо (Fe), %

0,4

Зовнішній вигляд

Зелені однорідні кристали

1% - ний водний розчин 

Утворює стійкий гомогенний розчин

Щільність зложення, г/мл

1,25

Кислотність (рН 1% - ного розчину)

4,1-4,2

Максимальна розчинність у воді, г/100мл

36,5

 

Виноси біогенних елементів врожаєм огірків (дані різних авторів)

Врожайність, т/га

Винос, кг/га

Винос, г/100цн врожаю

N

P2O5

K2O

MgO

СаО

B

Mn

Fe

Zn

Cu

Мо

15-30

47-50

13-40

65-80

-

-

14

96

939

33,2

16,8

0,92

Більше 300 (закритий ґрунт)

450

-500

200

-250

800

-1000

130

300

 

Характерною особливістю добрива «Нутрівант Плюс™ гарбузовий» є те, що воно виготовлено на основі повністю водорозчинного минакалійфосфату (KH2PO4), який не містить баластних токсичних рослинам сполук, до його складу входить екологічний прилипач «Фертівант». За рахунок унікальних властивостей прилипача «Фертіванта», добриво проявляє пролонговану дію та синхроний ефект протягом 15-20 днів, не змивається опадами та характеризується підвищеним коефіцієнтом засвоєння сполук фосфору (20-25%) через листкову поверхню. Високі фізико-хімічні властивості «Нутріванта Плюс™ гарбузовий» дозволяють приготовляти його робочий розчин у воді з високою твердістю.

Хімічний склад добрива «Нутрівант Плюс™ гарбузовий» повністю відповідає фізіологічним потребам огірків, кабачків, патисонів, цукіні, гарбузам, диням, кавунам та характеризується високими фізико-хімічними властивостями. Добриво не містить хлору, що є цінним для культур родини гарбузових та дозволяє отримати товарну продукцію поліпшеної якості.

 

Технологічна схема застосування «Нутріванта Плюс™ гарбузовий» на огірках

Переглянути збільшену схему

  • Перше позакореневе підживлення рекомендується проводити перед початком фази бутонізації дозою 2кг/га.
  • Друге – через 10-15 днів (фаза цвітіння) після першого підживлення (фаза цвітіння) дозою 2кг/га.
  • Третє – через 10-15 днів (фаза початок та кінець дозрівання плодів) після другого обробітку дозою 2кг/га.
  • Четверте – після першої хвилі плодоношення дозою 2 кг/га комбіновано із 0,3-0,5% - ним розчином карбаміду. Таке підживлення сповільнює старіння рослин, сприяє відростанню бокових пасинків та кореневої системи.

Загалом норма застосування «Нутріванта Плюс™ гарбузовий» складає 6-8кг/га. У залежності від забезпечення ґрунту біогенними елементами, умов вирощування та запланованої врожайності огірків, норма добрива може становити і 10 -12 кг/га. При позакореневому підживленні «Нутрівантом Плюс™ гарбузовий» рекомендований об’єм робочого розчину повинен становити не менше 250-300 л/га.

Примітка.

Добриво має високу розчинність у воді й тому перед початком наземного позакореневого листкового обприскування добривом «Нутрівант Плюс™ гарбузовий» його не потрібно попередньо розчиняти у окремій ємності та готувати маточковий розчин.

Порядок приготування робочого розчину:

  1. Ємність оприскувача наповнити водою до ¾ загального об’єму;
  2. Обов’язково попередньо включити мішалку оприскувача;
  3. Засипати «Нутрівант Плюс™ гарбузовий» у ємність оприскувача;
  4. Додати до робочого розчину засоби захисту рослин;
  5. При потребі засипати у робочий розчин карбамід або інші мінеральні добрива;
  6. Ємність долити водою до повного об’єму, приготувати гомогенний робочий розчин та приступити до позакореневого листкового обробітку.
  • Не рекомендується застосовувати «Нутрівант Плюс™ гарбузовий» у одному робочому розчині з пестицидами до складу яких входять метали – залізо (Fe), алюміній (Al) та з концентрованими розчинами кальцію (Са).
  • Добриво «Нутрівант Плюс™ гарбузовий» дозволяється змішувати з калійною селітрою (KNO3), сульфатом калію (K2SO4) та карбамідом (CO(NH2)2).
  • Не рекомендується застосовувати форсунки з грубим розпилом при позакореневому листковому підживленні рослин «Нутрівантом Плюс™ гарбузовий».
  • Рекомендується розчиняти «Нутрівант Плюс™ гарбузовий» при температурі води 200С, проте не нижче 100С.
  • Обов’язково перед використанням «Нутріванта Плюс™ гарбузовий» потрібно проводити попереднє тестування на відсутність осаду при змішуванні з пестицидами або іншими препаратами та на відсутність опіків рослин.

У весняно-літній період позакореневі листкові підживлення рекомендується проводити при температурі повітря не вище 250С, так як при високих температурах вода робочого розчину швидко випаровується, що призводить до підвищення концентрація солей на поверхні листків та може викликати опіки рослин. Краще позакореневі підживлення «Нутрівантом Плюс™ гарбузовий» проводити у вечірні години або рано вранці.


Читати статті:





КУЛЬТУРИ
  • Пшениця озима та яра
  • Ячмінь озимий та ярий
  • Соняшники
  • Кукурудза
  • Ріпак озимий та ярий
  • Соя
  • Гречка
  • Льон
  • Картопля
  • Сорго, просо
  • Буряки цукрові
  • Ячмінь пивоварний
  • Рис
  • Виноград
  • Огірок
  • Кавуни, дині, гарбузи
  • Томати
  • Перець
  • Баклажани
  • Плодові
  • Плодово-ягідні
  •  
     
    Про компанію :  Ячмінь озимий та ярий :  Нутрівант Плюс пивоварний ячмінь :  Соняшники :  Нутрівант Плюс кукурудза :  Ріпак озимий та ярий :  Соя :  Гречка :  Льон :  Сорго, просо :  Нутрівант Плюс картопля :  Нутрівант Плюс цукрові буряки :  Нутрівант Плюс виноград :  Нутрівант Плюс рис :  Огірки : Томати :  Перець :  Баклажани :  Нутрівант Плюс плодовий :  Плодово-ягідні
    © 2007 Copyright "Нутрітех Україна". All rights reserved.   Разробка сайту: Sugar     Дизайн: Wanted Design