Шукати
 
ГОЛОВНЕ МЕНЮ
Про компанію
Продуктова лінійка
Традиційні добрива
Агрохімічний сервіс
Технологічні схеми
Новини та прес-релізи
Статті
Дослідження та результати
Дистриб'ютори
Відео матеріал
Фотогалерея
Сторінка агрохіміка
Сертифікати
Корисні посилання
КОНТАКТИ
03151, Україна, м.Київ,
вул. Михайла Мішина, 3, пов.6

тел. +38 044 244 81 41
тел. +38 044 244 77 27
факс +38 044 244 77 25
www.viteraukraine.com

Регіональні представники:
Центр: +38 050 468 79 00
Південь: +38 050 468 74 68
Пд-схід: +38 050 468 78 97
Захід: +38 050 468 54 68

E-mail:
office@viteraukraine.com
НАШІ ПАРТНЕРИ


















РОЗСИЛКА
Підписатися на розсилку
новин компанії



Підписатись

09.04.2009
«Нутрівант Плюс виноград» - гарант сталої високої врожайності та відмінної якості винограду

«Нутрівант Плюстм» =  урожай плюс

Відомо, що застосування збалансованого мінерального живлення у технології вирощування культури винограду дозволяє отримати високу сталу врожайність, поліпшену якість товарної продукції, підвищити стійкість рослин винограду до стресів, хвороб тощо за рахунок активізації процесів їх обміну. Важливою біологічною особливістю винограду є здатність реутилізувати більшість елементів мінерального живлення із листків, пагонів, деревини та коріння.

Можливо не кожен виноградник-аматор знає особливості мінерального живлення культури винограду, де органи плодоношення починають формуватися у попередньому році, тобто за рік, і закінчуються у наступному, тобто, – перед розпусканням бруньок. А недостатня забезпеченість елементами мінерального живлення винограду у першій половині вегетації, як правило, викликає сильний відтік їх у грони, послаблюючи формування квіткових бруньок та знижуючи врожайність винограду наступного року.

В період активного росту молодих пагонів, листків і суцвіть повністю формується виноградна рослина і органи квітки та споживається велика кількість як макро- так і мікроелементів. При цьому за рахунок збалансованого мінерального живлення культури винограду забезпечується запилення, утворення зав’язі та відповідно високий процент зав’язування ягід

Потреба винограду в мінеральній поживі у різні фази його органогенезу неоднакова, особливо, це проявляється за несприятливих погодних умов, коли рослини винограду, як правило, страждають від дефіциту або надлишку тих чи інших елементів мінерального живлення. Водночас, дефіцит одного елемента призводить до прояву надлишку інших елементів мінерального живлення у рослинах. За таких умов, безальтернативним заходом є позакореневі підживлення добривами з вмістом макро- мезо - та мікроелементів, які відповідають фізіології мінерального живлення культури винограду. Це сприяє швидкому надходженню елементів мінерального живлення у клітини рослин, поліпшенню процесу фотосинтезу, виділенню кореневою системою органічних кислот та підвищенню коефіцієнтів засвоєння біогенних елементів кореневою системою з ґрунту та внесених добрив.

З метою забезпечення винограду біогенними елементами протягом періоду вегетації компанія «Нутрітех Україна», Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова та Національний інституту винограду і вина «Магарач» рекомендують проводити позакореневі підживлення унікальним позакореневим добривом «Нутрівант Плюстм виноград», виробництва міжнародного концерну “ICL Fertilizers” (Ізраїль). «Нутрівант Плюстм виноград» відповідає міжнародній системі стандартів якості та екологічності ISO 9001:2000 та ISO 14001:2004.

«Нутрівант Плюстм виноград» виготовлений на основі повністю водорозчинного монокалійфосфату (KH2PO4), який не містить баластних токсичних рослинам сполук, до складу добрив входить екологічний прилипач біологічного походження Фертівант, який забезпечує протягом 3-4 тижнів дію добрива, не змивається опадами та розкладається до безпечних речовин протягом 30 діб (наукова інноваційна розробка вчених Ізраїлю та Сполучених Штатів Америки) . За рахунок прилипача «Фертіванта» сполуки фосфору добрива засвоюються на 25%, проти аналогів, де вони засвоюються лише на 1%. «Фертівант» на відміну від штучно синтезованих прилипачів не руйнує верхній кутикулярний шар та епідерміс листків рослин. «Нутрівант Плюстм виноград» містить співвідношення біогенних елементів, яке відповідає фізіологічним потребам технічних та столових сортів винограду: 40% фосфору (P2O5) водорозчинного, 25% калію (K2O), 2% магнію (MgO), 2% бору (B) водорозчинного та характеризується високими фізико-хімічними властивостями. Лігандом (комплексоутворювачем) у «Нутріванті Плюстм виноград» виступає екологічна лимонна кислота, яка за оцінками фахівців проявляє найвищу ефективність за позакореневого підживлення культур, оскільки за рахунок підкислення робочого розчину підвищує розчинність добрива у воді з високою твердістю, поліпшує ефективність дії засобів захисту рослин та приймає участь у обмінних процесах рослин.

Позакореневе підживлення «Нутрівантом Плюстм виноград» забезпечує:

  • підвищення врожайності товарної продукції винограду на 10-15% та вмісту цукру у ягодах на 1-3%;
  • поліпшення споживання біогенних елементів кореневою системою рослин винограду із добрив та ґрунту на 5-10%;
  • усунення дефіциту фосфору, калію, магнію та бору, що спостерігається на карбонатних ґрунтах;
  •  підсилення росту, визрівання виноградної лози та ягід винограду;
  • стимулювання біохімічних процесів, підвищення стійкості рослин винограду до різного роду хвороб;
  • усунення стресів, особливо при обробці засобами захисту росли;
  • поліпшення якості виноматеріалів;
  • підвищення зимостійкості;
  • підвищення ембріональної продуктивності бруньок зимуючих вічок до 100%;
  • отримання високої окупності добрива, де на 1 витрачену гривню можливо отримати 18-45 грн. прибутку.

Рекомендується позакореневі підживлення «Нутрівантом Плюстм виноград» проводити заздалегідь, тобто, ще до появи симптомів дефіциту елементів мінерального живлення та в «критичні» фази росту та розвитку культури винограду. Позакореневі підживлення «Нутрівантом Плюстм виноград» дозволяють постійно (протягом 3-4 тижнів) транспортувати рослинам винограду доступні форми фосфору, калію, магнію та бору протягом усього періоду вегетації.

Водорозчинні сполуки фосфору, калію, магнію та бору «Нутріванта Плюстм виноград» сприяють збільшенню розміру ягід, кількості ягід в гроні, утворення двох і трьох крилатих грон та накопиченню цукрів в ягодах винограду. Рекомендується застосовувати у нормі 4 - 8 кг/га, де перше підживлення проводиться дозою 2 кг/га в фазу – довжина пагонів 15-20 см (перед цвітінням), друге – після цвітіння – початок росту ягід (фаза зелений горошок) та третє-через 12-15 днів після другого обробітку дозами по 3 кг/га.

Технологічна схема застосування «Нутріванта Плюстм виноград» на культурі винограду   >>>

 «Нутрівант Плюстм виноград» комбінується в одному робочому розчині із засобами захисту рослин, монодобривами (бором, марганцем тощо, за винятком фунгіцидних препаратів, що містять залізо та алюміній). Об’єм робочого розчину при позакореневих обробках рослин винограду «Нутрівантом Плюстм виноград» повинен становити не менше – 500 л/га, концентрація робочого розчину не більше 0,5%.

Наукові дослідження, проведені у 2007-2008 роках провідним науковим співробітником Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова, кандидатом біологічних наук Кучер Галиною Михайлівною та у 2008 році провідним науковим співробітником Національного інституту винограду і вина «Магарач», кандидатом с.-г. наук Модонкаєвою Анною Єрднієвною, засвідчують високу ефективність застосування «Нутріванта Плюстм виноград» на культурі винограду.

В результаті проведених наукових досліджень встановлено, що позакореневе підживлення вегетуючих кущів винограду добривом «Нутрівант Плюстм виноград» стимулює фізіологічні процеси в тканинах листків. В тканинах листя підвищуються процеси синтезу асимілятів, поліпшується стан вологозабезпечення, а також накопичення в тканинах пагонів запасних речовин, що сприяє підвищенню стійкості рослин до несприятливих умов вегетації і осінньо-зимового періоду. Поліпшення фізіологічного стану рослин – після підживлення добривом нового покоління «Нутрівант Плюстм виноград» в ранні строки позитивно впливає на закладання плодоносних пагонів, суцвіть в бруньках, що веде до підвищення врожаю на наступний рік за рахунок збільшення кількості грон. Крім того підживлення «Нутрівантом Плюстм виноград» прискорює дозрівання ягід винограду на 1,5-2 тижні, підвищує урожайність та якість ягід винограду. На всіх дослідних варіантах було відмічено підвищення врожайності після позакореневих підживлень добривом «Нутрівант Плюстм виноград» на 5–20% відносно контролю. Збільшення відбувалось за рахунок підвищення маси і об’єму ягід, а також кількості їх в гроні. При проведенні трьох позакореневих підживлень винограду був встановлений цікавий факт: грони розвивались двох і трьох крилаті.

При цьому, біологічні особливості сортів винограду по-своєму реагували на позакореневі підживлення «Нутрівантом Плюстм виноград». Так, у білоягідного сорту Сухолиманський білий значно збільшувалась маса і об’єм ягід (на 12-32% по варіантах), у червоноягідного сорту Рубін Таїровський маса грон підвищувалась за рахунок збільшення кількості ягід в гронах, а маса ягід підвищувалась лише за триразового обробітку. У столового сорту Молдова значне підвищення маси грон (на 11 - 28% по варіантах) відбувалось не за рахунок підвищення маси ягід, а за рахунок збільшення їх кількості в гронах. Кондиції соку ягід, що дуже важливо для технічних сортів винограду, після підживлення «Нутрівант Плюстм виноград» покращуються. При цьому, червоно ягідні сорти, як технічний Рубін Таїровський, так і столовий – Молдова, більше реагують на позакореневе підживлення підвищенням цукристості соку. Так, у сорту Рубін Таїровський цукристість соку при всіх строках і кратності обприскувань підвищувалась на 1,5-3,0%. У сорту Сухолиманський білий цукристість соку по варіантам підвищувалась на 0,5-1,6%. А також, за рахунок позакореневого підживлення підвищувався вміст аскорбінової кислоти та покращились смакові якості.

Позакореневе підживлення сприяло не лише підвищенню продуктивності і якості винограду, а й продовжило термін його зберігання.

Відмічено, що червоноягідні сорти винограду ліпше реагують на обробки підвищенням якісних показників врожаю, ніж білоягідні. Крім того, у столових сортів значно підвищується міцність шкірки ягід (на 0,5-1,0 кг/см2), що надзвичайно важливо для транспортування і збереження грон винограду у промислових об’ємах.

Дегустація виноматеріалів технічних сортів винограду, оброблених «Нутрівантом Плюстм виноград», засвідчила, що його потрібно рекомендувати для пом’якшення смаку вина сортів винограду, які дають важкі виноматеріали.


Читати статті:

До списку статті




КУЛЬТУРИ
  • Пшениця озима та яра
  • Ячмінь озимий та ярий
  • Соняшники
  • Кукурудза
  • Ріпак озимий та ярий
  • Соя
  • Гречка
  • Льон
  • Картопля
  • Сорго, просо
  • Буряки цукрові
  • Ячмінь пивоварний
  • Рис
  • Виноград
  • Огірок
  • Кавуни, дині, гарбузи
  • Томати
  • Перець
  • Баклажани
  • Плодові
  • Плодово-ягідні
  •  
     
    Про компанію :  Ячмінь озимий та ярий :  Нутрівант Плюс пивоварний ячмінь :  Соняшники :  Нутрівант Плюс кукурудза :  Ріпак озимий та ярий :  Соя :  Гречка :  Льон :  Сорго, просо :  Нутрівант Плюс картопля :  Нутрівант Плюс цукрові буряки :  Нутрівант Плюс виноград :  Нутрівант Плюс рис :  Огірки :  Томати :  Перець :  Баклажани :  Нутрівант Плюс плодовий : Плодово-ягідні
    © 2007 Copyright "Нутрітех Україна". All rights reserved.   Разробка сайту: Sugar     Дизайн: Wanted Design